Představujeme Vám prémiový sprchový krém Apsley a jeho zajímavou historii

Bohatá historie Londýna byla vždy provázána s příběhem Truefittu a dlouho byla pro společnost zdrojem inspirace. V den, kdy náš zakladatel, William Francis Truefitt, otevřel v roce 1805 svůj obchod na Long Acre, zuřila na vzdálených mořích bitva u Trafalgaru. Historické osobnosti, jejichž záštitu si Truefitt užil, jsou často ti, kteří utvářeli Británii a její kulturu; od krále Jiřího III. po sira Winstona Churchilla, lorda Palmerstona po královnu Viktorii. Naše adresa na ulici St James’s Street je v samém srdci gentlemanského Mayfairu, kde blízkost královských paláců proměnila oblast v centrum pro obchodníky a dodavatele toho nejlepšího zboží po generace královen a králů, princů a princezen.

 

Ale byla to další důležitá londýnská památka, malá vzdálenost západně od St James's, která inspirovala vytvoření našeho Apsley Cologne v roce 2016. Veliké a dobré britské aristokracie již dlouho razily cestu k našim dveřím a Arthur Wellesley, 1. vévoda Wellingtona, vítěze bitvy u Waterloo a bývalého předsedy vlády, se nijak nelišil. Na jeho počest byl vytvořen Apsley Cologne a název převzatý z jeho neoklasicistického sídla v Apsley House v Hyde Park Corner. Říká se, že pokud by někdo poslal dopis na svou historickou adresu „Apsley House, 1 London“, stále by dorazil, protože místo bylo ikonickým londýnským orientačním bodem i v letech 1700 a 1800; dům byl „prvním“ domovem po mýtných branách Knightsbridge, které oddělovaly Londýn od přírody a označovaly „začátek“ hlavního města, tedy adresu.

 

 

A tak vznešený domov a jeho hrdinský obyvatel inspiroval jednu z našich nejslavnějších a nejoblíbenějších vůní, která plynule kombinuje zajímavé základní tóny doutnajícího dřeva s jemně vyváženými podtóny lehkého grapefruitu, pepře, citronu, levandule a cedrového dřeva. A nyní začínáme novou kapitolu s Apsley Bath & Shower Cream. Tento bohatě formulovaný produkt, navržený našimi řemeslníky, využívá nejkvalitnější rostlinné oleje a ingredience odvozené z kokosového oleje k vytvoření hladké zvlhčující pěny a zanechává pokožku jemně vyčištěnou, příjemně zvlhčenou a lahodně vonící. Balení navazuje na vznešenou eleganci, která je charakteristickým znakem řady Apsley, s hezkými tóny kakaových bobů proti lesklým zlatým písmům a vrchní části lahve. Už dlouho to požadují naši mecenáši a nyní se přidává k sadě produktů Apsley - od jedinečného parfému Apsley Cologne, po holicí mýdla, krémy a balzámy na holení.

Vzhledem k tomu, že bohatá tapiserie historie Truefitt & Hill je tak často spojována s postavami, díky nimž je Británie skvělá, uznáváme, že minulé i současné generace dluží nepřekonatelný dluh mužům, jako je vévoda z Wellingtonu, a těm, kteří sledovali a bojovali za svou zemi v jeho nejtemnější hodiny. Proto jsme se rozhodli věnovat produkty Truefitt & Hill Royal Hospital Chelsea u příležitosti 75. výročí konce druhé světové války. Penzisté Chelsea Pensioners jsou ve svých uniformách Scarlet Secrets a tricornských kloboucích tichými ikonami města a považujeme za čest být schopni doplnit jejich každodenní režim péče a pokračovat v této - dobře vonící - tradici.

 

The Chelsea Pensioner Jim Lycett

The Chelsea Pensioner Jim Lycett