Krém vs. mýdlo na holení - který si vybrat?

Pro mnohé je holení nevyhnutelnou fuškou, ale s trochou praxe a trpělivosti se může stát každodenním kontemplativním rituálem, který směřuje k ošetření vaší pokožky, komunikaci se svým odrazem a pomalu sestaví dobře upravenou a udržovanou fasádu na den, který vás čeká.

Rituály mokrého holení vyžadují, abyste si vybrali z možností, které mohou být diktovány zkušenostmi nebo uctivým kývnutím na tradici. Můžete si vybrat vícečepelový Fusion Razor nebo strojek na žiletky Doube Edge Razor, který vám zajistí lepší oholení. Klasické holicí břitvy poskytují oholení ze všech nejblíže, ale jejich ovládání je dovedností, kterou je nejlépe ponechat profesionálním holičům.

Ať už si vyberete jakýkoli holicí strojek, štětku, krém nebo mýdlo, základní kroky zůstanou stejné. Oholte si pokožku po koupeli nebo sprše, když se póry otevřely; aplikace oleje, jako je například olej na holení Pre-shave Oil, také pomůže každému holicímu strojku snadněji klouzat po pokožce a zajistí tak hladší a pohodlnější oholení. Jakmile si napěníte pokožku, jděte po směru vousů, ne proti nim. Opláchněte si obličej studenou vodou, abyste uzavřeli póry a osušili, poté použijte balzám po holení, výbornou volbou je například náš klasický balzám Sandalwood Aftershave Balm

Celý tento proces, který brzy přejde do běžné rutiny, vyžaduje jedno další rozhodnutí: krém na holení nebo mýdlo na holení? Krém, který se dnes prodává v tubě nebo misce, je poměrně nedávným vývojem, protože až do počátku 20. století se používala pouze tvrdá holicí mýdla. Ačkoli lze krém na holení nanést přímo na obličej, důkladnější práce se provede pomocí štětky na holení, která krém napění a po dosažení správné konzistence jej přeneste z misky na tvář, kde by měl být rozetřen kruhovým pohybem. Tento proces je usnadněn, když se krém dodává ve vlastní misce, například Trafalgar Shaving Cream.

Krém je lehčí než mýdlo, a proto je snazší vytvořit funkční pěnu. Z tohoto důvodu je to vynikající volba pro muže, kteří teprve vstupují do tohoto velmi mužského světa nebo přecházejí ze suchého holení. Je také více zvlhčující, a proto vhodnější pro muže s citlivou nebo suchou pokožkou; neparfumovaný krém na holení Ultimate Comfort Shaving Cream, který je obohacen o éterický olej z levandule, se doporučuje pro velmi citlivou pokožku.

Mýdlo na holení je mnohem tradičnější možností. Bude to patrně nějakou dobu trvat, než si osvojíte správnou techniku, jak vytvořit pěnu ze zatvrzelého bloku mýdla. Mýdlo nicméně funguje úplně stejně jako krém s tím, že může být vhodnější pro muže, kteří nemají suchou nebo citlivou pokožku.

Přitažlivost tradičního produktu, jako je mýdlo na holení Sandalwood Shaving Soap in Wooden Bowl, jasně spočívá v jeho starých školních konotacích; pro mnoho mužů, kteří stáli u umyvadla, zapracovali štětku do mýdla na holení a uvolnili známou vůni, připomene jim jejich dědečky a otce a spojí je s generacemi mužů, kteří šli před nimi, a přidali prvek nostalgie k rituálu holení. Mohou si také užít pomalejší a více reflexní povahu oholení, což jim umožní chvíli klidného přežvykování před začátkem dne.

Zatímco krém na holení je rychlejší a dynamičtější moderní bratranec, ideální pro muže, kteří chtějí zefektivnit svou rutinu holení a dosáhnout skvělých výsledků co nejrychleji a nejefektivněji, používání mýdla na holení nabízí bohaté odměny mužům, kteří věnují čas a úsilí zvládnutí své pěnící techniky.

Ať už si vyberete krém na holení nebo mýdlo, máte na výběr z řady možností a vůní, které můžete vzít v úvahu, a můžete zajistit, aby se váš krém a balzám shodovaly, abyste světu představili koherentní profil vůně. Truefitt & Hill poskytuje řadu vonných „rodin“, jako jsou Apsley, Trafalgar, Sandalwood, West Indian Limes, Grafton a 1805, které vám umožní doplnit vaše výrobky na holení kolínskou vodou. Nebo si můžete vybrat neparfémované výrobky na holení, jako je řada Ultimate Comfort, a poté se můžete spolehnout na kolínskou vodu pro svůj vliv na vůni.

Ať už si vyberete jakkoliv, nejdůležitějším aspektem každého oholení je naučit se ho užívat!