Měsíc péče o vlasy

Pro kvalitní péči o vaše vlasy vám postačí pár produktů, které vám zajistí hřívu snů.

K tomu, abyste docílili výsledků nemusíte mít plnou koupelnu produktů, bohatě vám postačí kvalitní šampon, některé z vlasových tonik a následně ideálně padnoucí vlasový styling.

Značek je na trhu nespočet. Naštěstí jsou už i u nás k sehnání produkty od značek, které se specializují právě na péči o mužský zevnějšek.

Například britská značka Truefitt a Hill je plná špičkových odborníků, kteří již od roku 1805 let usilovně pracují na inovativních produktech pro péči o vlasy i vousy.

Další z velmi oblíbených značek je značka Morgan's, která je také britských kořenů sahajících až do roku 1873. Ne nadarmo o sobě Morgan's říká "britské děditství v láhvy".

Jak tedy pečovat o své vlasy a u čeho vlastně začít? Jednoznačně je jedním z nejdůležitějších úkolů výběr šamponu podle konkrétních potřeb a typu vlasů.

Normální vlasy

Patříte mezi šťastlivce, kteří mají bezproblémové vlasy i pokožku hlavy? I v tomto případě je však nutné pro mytí vlasů používat kvalitní šampony, jelikož si tím zajistíte, že vaše vlasy zůstanou stejně kvalitní i do budoucna a pokožka hlavy bude hydratovaná a dostatečně vyživená.

Které produkty by vám doporučil některý z našich holičů? Každý z našeho týmu si samozřejmě oblíbil nějaký jiný. Většina z nich se však shodla na některém z těchto tří produktů. 

Truefitt & Hill Frequent use shampoo vás zaujme vůní rozmarýnu a máty. Po jeho užívání budou vaše vlasy lesklé a předejdete jejich poškození. Zároveň pocítíte chladivý pocit díky mátovému oleji. Tento šampon je vhodný pro každodenní péči.

Reuzel Daily shampoo obsahuje výtažky z lísky, kopřivy, rozmarýnu a přesličky. Šampon je určený pro pravidelný užívání, efektivně čistí a zvláčňuje vlasy, zároveň chladí a stimuluje pokožku hlavy.

Angry Beards 69 in 1, jedná se o poctivý český výrobek. Dokonale a šetrně umyje vlasy, zklidňuje, hydratuje, vyživuje, zkrátka 69 v 1. Vlasy se snadno rozčesají, no a na závěr je tu samozřejmě dokonalá vůně.

Přidat podnadpis_1

 

Suché vlasy

Suché vlasy potřebují vaši péči více než jiné, protože pouze díky ní budou opět zdravé a lesklé.

I zde jsme se zeptali našich mistrů holičů a ti svým klientům nejčastěji doporučují především tyto produkty.

Truefitt & Hill Coconut shampoo  obsahující čistě přírodní složky, obohacen o glycerin, který zajišťuje zdraví pokožky hlavy a vyživuje folikuly. Vlasům přinese sílu, zdraví a lesk. Tropická vůně kokosu je už pouze příjemný bonus.

Morgan's Revitilising Shampoo Šampon nemusí jenom mýt, i když si to řada pánů myslí. Tenhle vrací život suchým nebo barveným vlasům. Obsahuje panthenol, aloe vera a keratin, čili samé skvělé věci.

Při problémy s lupy

Velice dobře funguje při problémy s lupy i Truefitt & Hill Coconut shampoo, ale speciální šampon pro tuto problematiku u nás také seženete a to Reuzel Dandruff control shampoo, který je dostatečně jemný, aby nedráždil pokožku hlavy, zároveň jsou však při jeho užívání viditelné změny k lepšímu.

Přidat podnadpis (2)

 

Jemné vlasy

Jemné či řídnoucí vlasy trápí nejednoho z nás. I na tento problém však existuje konkrétní pomoc. Jedním z nich je šamponTruefitt & Hill Thickening shampoo, který má posilující účinky díky hrachovým výhonkům. Vlasy vyživuje a podporuje jejich růst. Osvěží vás také jeho citrusová vůně.

 

Zatěžované vlasy

Pokud patříte mezi ty, kteří nosí hodně hutný styling, jistě víte, že se ne zrovna snadno z vlasů dostává. My pro vás máme řešení a tím je Reuzel Scrub shampoo. Tento šampon je vhodný pro pány, kteří používají těžké vlasové přípravky například na vazelínové bázi, jelikož umyje prostě vše. Je také vhodný pro ty, kteří si nemyjí vlasy denně, jelikož čistí opravdu hloubkově.

Přidat podnadpis (3)

 

Dopřejte jim něco více!

Základní péči v podobě šamponu bychom měli, teď je čas na něco více! Vlasová tonika pro muže je něco co vám nejdříve možná bude připadat zbytečné, po čase ale zjistíte, že bez nich nemůžete existovat. Každé z nich má trochu jiný efekt, je tedy důležité zvolit to, které opravdu potřebujete.

My vám v tomto článku doporučíme ta tonika, která dle našich zkušeností přináší nejvíce užitku.

Truefitt & Hill Freshman Friction je nádherně svěží, voňavé tonikum obsahující parfemaci kolínské Freshman, jež účinně bojuje proti elektrizujícím vlasům, stimuluje a oživuje pokožku hlavy. Jeho bonusem je, že voní neskutečně dámám, takže se za vámi budou po jeho použití s jistotou otáčet. :)

Truefitt & Hill Athenian Water Tradiční vlasové tonikum s lehkou vůní pomerančového květu bylo vyvinuto pro podporu zdravé pokožky a zároveň pro lehkou fixaci účesu.

Reuzel Grooming tonic Stylingové tonikum z dílny proslulých holičů z rotterdamského Schoremu. Skvělý k lehké a přirozené fixaci, ideální pro fénem sušené vlasy, které zároveň chrání. 

Přidat podnadpis (4) 

Ani po tomto článku si nevíte rady s výběrem toho správného produktu pro vaši hřívu? Nezoufejte, tým našich holičství je tu pro vás a velice rád vám kdokoliv z nich poradí.

 

 

fotogbpraha15022022 (107)